MAȘINĂ DE TURNARE PRIN COMPRESIE CONTINUĂ

Turnarea prin compresie este un proces de turnare la presiune înaltă: polimerul este topit, amestecat și omogenizat în interiorul unei unități de plastifiere. Un dispozitiv atrage doze de polimer care au exact aceeași greutate ca produsul și le introduce în matrițe. Presiunea aplicată fiecărei matrițe poate fi de până la 400 kg / cm2.

AVANTAJELE TEHNOLOGIEI DE TURNARE PRIN COMPRESIE masini-turnare-prin-compresie-continua
1. PRODUCTIVITATE MAI MARE datorită ciclului de timp mai scurt. Temperatura mai mică de extrudare permite matriței să răcească capacul mai repede.
2. ECONOMIE DE ENERGIE datorită temperaturii mai mici de extrudare. Mai puțină energie necesară pentru încălzirea plasticului, mai puțină energie necesara pentru răcire.
3. PRODUS CU PROPRIETĂȚI MECANICE MAI BUNE. Deoarece plastifierea are loc la temperaturi scăzute și fără un strat cald, materia primă își păstrează caracteristicile și performanța produsului este îmbunătățită.
4. GREUTATEA ȘI MĂRIMEA CONSTANTĂ A PRODUSULUI este o caracteristică câștigătoare a acestei tehnologii, depășind cele mai bune rezultate ale turnării prin injecție. Un produs mai rece care iese din matriță înseamnă o contracție mai mică și, prin urmare, o variabilitate mai mică a dimensiunii.
5. ÎNTREȚINERE RAPIDĂ, UȘOARĂ, datorită matrițelor independente. Matrițele sunt înlocuite rapid și individual; întreținerea se efectuează la stand în timp ce mașina funcționează.
6. MODIFICARE RAPIDĂ, ECONOMICĂ A CULORII. Simplitatea unității de plastifiere și absența canalului fierbinte accelerează schimbarea culorii și reduc considerabil risipa de materie primă în timpul și după schimbarea culorilor.

MASINA DE TURNARE CONTINUA PRIN COMPRESIE CCM 24

24 cavități, productivitate până la 1000 închideri / min, diametru maxim închidere 38 mm.

Presele rotative hidraulice CCM sunt special concepute pentru a produce produse termoplastice prin compresie.
Se efectuează un ciclu de lucru continuu, în timpul căruia materialul plastic este alimentat de o unitate de plastifiere, tăiat în pelete de dimensiuni adecvate și apoi introdus în interiorul cavităților.

masini-turnare-prin-compresie-continua-detaliuTurnarea prin compresie este deja o tehnologie bine cunoscută la nivel mondial. Mai mult de 45% din capacele pentru băuturi din plastic sunt produse prin compresie.

CCM32 – MASINA DE TURNARE CONTINUA PRIN COMPRESIE
32 cavități, productivitate până la 1050 închideri / min, diametru maxim închidere 52 mm.

CCM48 – MASINA DE TURNARE CONTINUA PRIN COMPRESIE
48 cavități, productivitate până la 2000 închideri / min, diametru maxim închidere 38 mm.

CCM64 – MASINA DE TURNARE CONTINUA PRIN COMPRESIE
64 cavități, productivitate până la 1600 închideri / min, diametru maxim închidere 52 mm.

SISTEME DE INSPECȚIE PENTRU CAPACE DIN PLASTIC

Ca lider de piață în producția de mașini de turnare prin compresie pentru capace din plastic, SACMI a dezvoltat o linie completă de mașini și sisteme de inspecție. Sistemele de vizionare și testerele Spark sunt ajutorul zilnic necesar tuturor producătorilor de capace.

CCMM – MASINA DE TURNARE PRIN COMPRESIE, CONTINUA – MULTISTRAT

Conceptul este extrudarea unei pelete plate din material multistrat și introducerea acesteia într-o matriță de compresie standard (nu se aplică în procesul de injecție).
Se desfășoară un ciclu de lucru continuu, în timpul căruia se taie o peletă plată multistrat, plasată într-o matriță deschisă, formată într-o capsulă, ejectată într-o bandă transportoare și inspectată în timp real.
Structura și poziționarea stratului de barieră nu s-ar schimba în tranziția de la peletă la partea turnată.