TF12 EVO Standard and Citrus

Ventuzele ridică semifabricatul din spațiul de depozitare orizontal. Acesta este apoi plasat pe ghidaje și transportat de către lanțul principal, care este împins din spate, poziționându-l sub tunuri de lipici topit la cald, care se aplică conform indicațiilor programate. Semifabricatul este apoi transferat în zona de formare, unde este perfect centrat pentru a începe ciclul. Forma de turnare îl împinge apoi într-o matriță. Este aplicată o presiune puternică între aripioarele laterale și partea laterală a tăvii, fiind lipite cu lipici fierbinte, în timpul mișcării alternative a pistonului. Tava se oprește între cele patru dispozitive de oprire cu arc pentru ca matrița să iasă cu ușurință. Aripioarele de sus sunt pliate cu patru cilindri pneumatici (câte unul pentru fiecare colț, pentru a efectua mai bine operațiunea de pliere). Patru prese laterale îndoaie și lipesc aripioarele de-a lungul părților laterale ale cutiei de carton. În timpul acestei operații, o ușoară presiune este aplicată pe aripioarele de sus, în timp ce patru dispozitive de oprire pneumatice verifică dimensiunile și simetria formei din partea de jos a tăvii. Ciclul de operare este controlat printr-un panou de comandă, în funcție de parametrii specifici adăugați anterior în program prin interfața de culoare.

Masina de productie a cutiilor de carton poate memora până la 80 de dimensiuni controlate în sutimi de secundă, pentru a optimiza și adapta în funcție de condițiile meteorologice sau de condițiile speciale de păstrare ale cartoanelor folosite.

Vezi prezentarea completa a utilajului >

 

TF12 ESA Corner Inserter

Ventuzele ridică semifabricatul/cutia de carton din spațiul de depozitare orizontal. Acesta este apoi plasat pe ghidaje și transportat de către lanțul principal, care este împins din spate, poziționându-l sub tunuri de lipici topit la cald, care se aplică conform indicațiilor programate. Semifabricatul este apoi transferat în zona de formare, unde este perfect centrat pentru a începe ciclul. Forma de turnare îl împinge apoi într-o matriță. Matrița este prevăzută cu patru pistoane care ridică armăturilor unghiulare din spațiile de depozitare aflate în colțurile acesteia. Cele patru pistoane împing armăturile unghiulare între pereții din față-spate și cei din lateral ai tăvii, lipindu-i cu lipici fierbinte, în timp ce aplică presiune asupra lor. Tava se oprește apoi între patru dispozitive de oprire cu arc, pentru ca matrița să iasă cu ușurință. Aripioarele de sus sunt pliate cu patru cilindri pneumatici (câte unul pentru fiecare colț, pentru a efectua mai bine operațiunea de pliere).

Patru prese laterale îndoaie și lipesc aripioarele de-a lungul părților laterale ale cutiei. În timpul acestei operații, o ușoară presiune este aplicată pe aripioarele de sus, în timp ce patru dispozitive de oprire pneumatice verifică dimensiunile și simetria formei din partea de jos a tăvii. Ciclul de operare este controlat printr-un panou de comandă, în funcție de parametrii specifici adăugați anterior în program prin interfața de culoare. Până la 80 de dimensiuni pot fi stocate și controlate în sutimi de secundă, pentru a optimiza și adapta în funcție de condițiile meteorologice sau de condițiile speciale de păstrare ale cartoanelor folosite.

Vezi prezentarea completa a utilajului >

 

GD25 Tray Former Plateaux – masina pentru realizarea cutiilor tip tavita de carton

Design-ul mașinii ”GD25 Develop” descrise mai jos este axat în principal pe dezvoltarea unui nou standard a mașinii, aceasta fiind ușor de utilizat pentru instalarea tăvilor prevăzute în partea de sus cu clapete de tip „PLAFORM” și „CITRUS”.
Mașina a fost reproiectată în 2009 și îmbunătățită în continuare în 2011, ajungându-se la noua versiune extrem de flexibilă, robustă, eficientă și versatilă EVO1, care produce o gamă largă de tăvi din carton ondulat. Zonele de formare pot fi accesate cu ușurință din trei părți ale mașinii, prin intermediul panourilor de protecție mari, din plexiglas, pentru a permite operațiuni de întreținere ușoare, dar și schimbari rapide de dimensiune. Sistemul de instalare a dispozitivelor de perete / laterale a fost simplificat, iar dispozitivele au fost consolidate. Noua generatie de panouri de comandă (Omron modelul CP1L) poate fi folosită pentru a programa până la optzeci de dimensiuni diferite.
Mașina de „GD25 Develop” oferă, de asemenea, viteze mari de producție care pot ajunge la 45 de tăvi / minut. Aparatul este de obicei conectat la stivuitorul TS43, care depozitează cutiile de carton formate, abia ieșite din mașină. Aceasta poate produce două stive în dimensiuni de 200 x 300 mm, 300 x 400 mm și 300 x 500 mm, și ridică două cutii în același timp, optimizând timpul de producție. Stivuitorul standard este prevăzut cu o bandă transportoare de alimentare, un separator de lot și un transportor cu role care este fixat la sol, pentru acumularea stivelor. O bandă transportoare standard poate fi furnizată în locul stivuitorului pentru transportul cutiilor de carton formate abia ieșite din mașină. Experiența acumulată pe piețele externe și prezența de lungă durată pe piața italiană ne-au îmbunătățit baza de cunoștințe, lucru care ne permite să construim o mașină flexibilă și performantă, care se poate adapta la cerințele clientului. Mașina de „GD25 Develop” oferă una dintre cele mai bune raporturi preț / calitate de pe piață, având o fiabilitate de neegalat, dimensiuni reduse, viteză mare de producție și de comutare. Un manual de utilizare și întreținere vine cu aparatul.

Vezi prezentarea completa a utilajului >

 

TF40 Imola Tray Former closed and open corner  – formarea colturilor pentru cutiile de carton

Ventuzele ridică semifabricatul din spațiul de depozitare orizontal. Acesta este apoi plasat pe ghidaje și transportat de către lanțul principal, care este împins din spate, poziționându-l sub tunuri de lipici topit la cald, aplicat conform indicațiilor programate, pentru consolidarea colțurilor cutiilor de carton. Două dispozitive pneumatice pre-îndoaie aripioarele pentru a forma unghiurile de 90°, fixând semifabricatul în dreptul elicelor care usucă lipiciul, în timp ce este aplicată o presiune constantă, ce dă forma cutiei. Apoi, lanțul se mișcă continuu înainte și înapoi, plasând cutia în fața aplicatoarelor de lipici, în timp ce este plasată de un dispozitiv pneumatic de acționare într-o matriță. În matriță, sunt împinși pereții din față-spate și cei din lateral ai tăvii, lipindu-i cu lipici fierbinte, formându-se unghiurile cutiei. Tava se oprește apoi între patru dispozitive de oprire cu arc, pentru ca matrița să iasă cu ușurință. Aripioarele de sus sunt pliate cu patru cilindri pneumatici (câte unul pentru fiecare colț, pentru a efectua mai bine operațiunea de pliere). Patru prese laterale îndoaie și lipesc aripioarele de-a lungul părților laterale ale cutiei. În timpul acestei operații, o ușoară presiune este aplicată pe aripioarele de sus, în timp ce patru dispozitive de oprire pneumatice verifică dimensiunile și simetria formei din partea de jos a tăvii. Ciclul de operare este controlat printr-un panou de comandă, în funcție de parametrii specifici adăugați anterior în program prin interfața de culoare. Până la 80 de dimensiuni pot fi stocate și controlate în sutimi de secundă, pentru a optimiza și adapta în funcție de condițiile meteorologice sau de condițiile speciale de păstrare ale cartoanelor folosite.

Vezi prezentarea completa a utilajului >

 

TS43 Tray stacker – Stivuitor cutii de carton

Stivuitorul automat include o bandă rulată care face legătura între acesta și mașina de format cutii. Dispozitivul colectează din poziție verticală recipientele ieșite din producție, așezându-le în stive, care mai apoi sunt plasate pe paleți. Mașina este echipată cu dispozitive de comenzi: unul pentru ridicarea cutiilor de sub invertor, unul pentru banda rulantă și unul pentru îndepărtarea stivelor de cutii.
Fișa tehnică TS43

TF70 Tray former high performance

Ventuzele ridică semifabricatul din spațiul de depozitare orizontal. Acesta este apoi plasat pe ghidaje și transportat de către lanțul M4 dublu, care este împins din spate, poziționându-l sub tunuri de lipici topit la cald, aplicat conform indicațiilor programate, pentru consolidarea colțurilor. Două dispozitive pneumatice suprapuse pre-îndoaie aripioarele pentru a forma unghiurile de 90°, fixând semifabricatul în dreptul elicelor care usucă lipiciul, în timp ce este aplicată o presiune constantă, ce dă forma cutiei. Apoi, lanțul M14 se mișcă continuu înainte și înapoi, plasând cutia în fața aplicatoarelor de lipici, în timp ce este plasată de un dispozitiv pneumatic de acționare într-o matriță (zona de formare a cutiei). În matriță, sunt împinși pereții din față-spate și cei din lateral ai tăvii, lipindu-i cu lipici fierbinte, formându-se unghiurile cutiei. Tava se oprește apoi între patru dispozitive de oprire cu arc, pentru ca matrița să iasă cu ușurință. Aripioarele de sus sunt pliate cu patru cilindri pneumatici (câte unul pentru fiecare colț, pentru a efectua mai bine operațiunea de pliere). Patru prese laterale îndoaie și lipesc aripioarele de-a lungul părților laterale ale cutiei. În timpul acestei operații, o ușoară presiune este aplicată pe aripioarele de sus, în timp ce patru dispozitive de oprire pneumatice verifică dimensiunile și simetria formei din partea de jos a tăvii. Ciclul de operare este controlat printr-un panou de comandă, în funcție de parametrii specifici adăugați anterior în program prin interfața de culoare. Până la 80 de dimensiuni pot fi stocate și controlate în sutimi de secundă, pentru a optimiza și adapta în funcție de condițiile meteorologice sau de condițiile speciale de păstrare ale cartoanelor folosite.
Mașina de format cutii TF70 funcționează cu două benzi rulante poziționate între stația principală (lanțul M4 dublu) și cea de livrare din matriță (lanțul M14). Această structură accelerează producția cu până la 50 de cicluri/minut, folosind lipici topit la cald pentru a mări viteza de executare.
Fișa tehnică TF70

TS60 Tray stacker

Stivuitorul automat este echipat cu centuri transportoare. Cutiile sunt stivuite în poziție verticală, fiind divizate în loturi făcute în funcție de parametrii prestabiliți. Stivuitorul este echipat cu trei funcții sincronizate electric (centuri transportoare, ejector de cutii, ridicare de cutii). Mașina TS60 poate ridica două stive de cutii simultan, cu mărime de până la 600mm în lățime și 800 mm în înălțime, ținând cont de direcția în care transportă benzile produsele. Acest sistem garantează performanță ridicată, mai ales dacă este conectat la mașina TF70 de format cutii la viteză mare, ele funcționând în condiții de siguranță.
Fișa tehnică TS60

TF80 Tray former Punnets

Ventuzele ridică semifabricatul din spațiul de depozitare orizontal și îl plasează în poziție orizontală pe ghidajele longitudinale. În același timp, lanțurile le împing pe benzile rulante, pentru a ajunge în zona de formare. În această etapă, semifabricatele trec pe sub aplicatoare de lipici topit la cald, care este aplicat în locurile prestabilite din panoul de comandă. Dispozitivul pneumatic de centrare împinge produsele către matriță, unde se formează cutia. În ultima etapă, două pistoane pneumatice presează cutia de carton pentru a fi lipită, în timp ce aceasta este fixată de patru dispozitive de oprire. Cutia este apoi stivuită cu celelalte cutii care sunt manevrate și formate în același ciclu de producție.

Vezi prezentarea completa a utilajului >

Multibox American Box

Mașină automată pentru a forma cutii de carton în stil american, cu clapele din partea de jos lipite. În ciclul de producție, este aplicat un lipici topit la cald.

Caracteristici standard:
Mașină și dulap electric construite din oțel vopsit, RAL 9006
Spațiu de păstrare a cartonului ajustabil în funcție de dimensiunile diferite ale cartonului
Ajustarea dimensiunii se face prin timone și indicatori
Axă de manevrare cu sistem de aspirare prevăzut cu patru sau mai multe ventuze
Sistem automat și pneumatic pentru a da forma cutiei și pentru plierea clapetelor din partea de jos
Axă longitudinală dotată cu mai multe instrumente de aspirare pentru plierea clapetelor de sus sau jos și pentru livrarea cutiei la dispozitivul de împingere.
Panou de control cu interfață touchscreen și butoane de start / stop.
Grilaje de protecție transparente și uși de acces interconectate
Spațiu de depozitare standard, de 1500 mm, pentru 150-200 semifabricate
Versiunea pentru formarea cutiilor închise, folosind sistemul pe bază de lipici fierbinte:

Unitate pentru încălzire termică și topile completă a adezivului, cu rezervor de 3 kg.
Controlul electronic al programării temperaturii adezivului.
Pistoale ce pompează lipici fierbinte, pentru lipirea clapetelor din partea de jos.
Suporturi pentru interiorul cutiilor.

Vezi prezentarea completa a utilajului >

SIGILBOX – mașină de sigilat cutii de carton

Mașina automată de sigilat cutii este folosită pentru cutiile de tip american sau cele de tip sac. Clapetele din partea de sus sunt lipite cu lipici topit la cald. Mașina poate veni la pachet cu un sistem de sigilare pe bază de lipici fierbinte sau pe bază de banză adezivă tip PVC. Cadrul dispozitivului este realizat din oțel vopsit și este prevăzut cu picioare prin care se reglează înălțime. Sunt de asemenea incluse: pistol de pulverizare a lipiciului, unitate de presare finală cu role de presiune, sistem pneumatic pentru închiderea clapetelor și dispozitiv reglabil pentru clapete mai lungi. Întregul sistem mecanic poate fi ajustat cu indicatori de poziție pentru dimensiunile cutiei, fiind controlat de un panou de comandă programabil printr-o interfață touchscreen. SIGILLBOX este protejat de uși din Plexiglass, care pot fi inspectate, și este prevăzut cu întrerupătoare de limită care respectă standardele EC.

PF45 Cartone Pallet Former – Masina de facut paleti din carton

Modelul PF45 poate lipi până la 45 de suporturi de palet pe minut, pentru a forma paleti din carton. Semifabricatele care formează partea de jos a paleților sunt încărcate manual într-un spațiu de depozitare vertical. Partea superioară a mașinii include trei centuri alimentate cu care transferă suporturile încărcate manual de către un operator. Atunci când suporturile ajung în partea de jos a benzilor, fiecare AXIS ridică unul pe rând, cu cupe de aspirație ale sistemului de vidare Venturi. Fiecare AXIS este controlat electronic de către un panou de comandă în direcțiile orizontale și verticale și fiecare dintre ei ridică un suport pe care îl lipește în partea de jos a unui palet, unde a fost aplicat adezivul topit la cald, așa cum este indicat din panoul de comandă. După lipirea celor trei suporturi, un lanț acționat de o axă electrică transferă suportul de paleți la noua etapă de lipire. După ce toate suporturile au fost lipite, paletul este transferat la banda rulantă prin niște curele transportoare.

Vezi prezentarea completa a utilajului >

 

TF39 Tray former solid board

Semifabricatele din carton compact sunt culese din spațiul de depozitare vertical, cu un sistem de pompe vidate, și descărcate pe ghidajele principale. Lanțul și centura le transferă sub tunurile de lipici topit la cald, care aplică lipiciul conform programării, pentru a întări colțurile. În timpul transportului, dispozitivele pneumatice de ridicare ridica clapetele la 90° pentru a le potrivi între elicele de formare și presare, cât lipiciul este încă fierbinte. Ghidajele placate cu crom și banda transportoare din cauciuc fac procesul de formare mai ușor, sporind astfel performanțele mașinii până la o capacitate de producție de 35 de cutii / minut. Fiecare cutie mică și mijlocie are întăritoare pentru colțurile interioare și clapetele de sus și jos și pereți laterali dubli, din carton presat. Dispozitivul pneumatic de centrare împinge produsele către matriță, unde se formează cutia. Presa împinge cutia în matriță, unde toate dispozitivele pneumatice apăsă clapetele pentru a da forma finală cutiilor. Cutiile de care iese matriță cad pe benzile mașinii TS39 și sunt așezate în două rânduri, în loturi predeterminate. Fiecare mișcare este programată în memoria mașinii din panoul de comandă, care controlează dispozitivele în sutimi de secundă, în scopul de a forma cutiile în diferite condiții meteorologice și cu diferite tipuri semifabricate cât mai ușor posibil.
Fișa tehnică TF39

TF13 Tray former big size – Masina de format cutii carton mari tip tavita

Ventuzele ridică semifabricatul din spațiul de depozitare orizontal. Acesta este apoi plasat pe ghidaje și transportat de către lanțul principal, care este împins din spate, poziționându-l sub tunuri de lipici topit la cald, aplicat conform indicațiilor programate.
Semifabricatul este apoi transferat în zona de formare, unde este perfect centrat pentru a începe ciclul. Forma de turnare îl împinge apoi într-o matriță. Aici, sunt formate armăturile unghiulare între pereții din față-spate și cei din lateral ai tăvii, lipindu-i cu lipici fierbinte, în timp ce aplică presiune asupra lor. Tava se oprește apoi între patru dispozitive de oprire cu arc, pentru ca matrița să iasă cu ușurință. Aripioarele de sus sunt pliate cu patru cilindri pneumatici (câte unul pentru fiecare colț, pentru a efectua mai bine operațiunea de pliere). Patru prese laterale îndoaie și lipesc aripioarele de-a lungul părților laterale ale cutiei. În timpul acestei operații, o ușoară presiune este aplicată pe aripioarele de sus, în timp ce patru dispozitive de oprire pneumatice verifică dimensiunile și simetria formei din partea de jos a tăvii. Ciclul de operare este controlat printr-un panou de comandă, în funcție de parametrii specifici adăugați anterior în program prin interfața de culoare. Până la 80 de dimensiuni pot fi stocate și controlate în sutimi de secundă, pentru a optimiza și adapta în funcție de condițiile meteorologice sau de condițiile speciale de păstrare ale cartoanelor folosite.

TF21 Tray former big size

O mașină cu 6 cupe de aspirație prin sistem de vidare Venturi ridică semifabricatele din spațiul de depozitare orizontal și îl plasează în poziție orizontală pe ghidajele longitudinale. Benzile transportoare le împing până în zona de formare. În această etapă, semifabricatele trec pe sub aplicatoare de lipici topit la cald, care este aplicat în locurile prestabilite din panoul de comandă. Dispozitivul pneumatic de centrare împinge produsele către matriță, unde se formează cutia. În ultima etapă, două pistoane pneumatice presează cutia pentru a fi lipită, în timp ce aceasta este fixată de patru dispozitive de oprire. Cutia este apoi stivuită cu celelalte cutii care sunt manevrate și formate în același ciclu de producție. La această mașină pot fi instalate echipamente opționale speciale pentru semifabricate de dimensiuni mari. De asemenea, pot fi atașate suporturi pneumatice retractabile la intrarea în matriță, dar și extractoare care ajută cutiile formate să cadă cu ușurință pe banda transportoare.

BF23 Automatic feeder – Masina de incarcare a produselor pentru formarea cutiilor de carton

Mașina BF23 este conectată la spațiul de depozitare a mașinii TF70 pentru a optimiza timpul de încărcare a produselor. Aparatul gestionează în mod automat mișcarea celor două benzi transportoare, pe baza cantității produse încărcate în spațiul de depozitare, dotat cu senzori de prezență pentru cutii de carton. Sistemul de alimentare este conectat la șasiul matriței, care asigură puterea necesară pentru manipularea în condiții de siguranță a mașinii.

Interesat de o oferta?

Contacteaza-ne Toate serviciile