Valco Melton reprezentata in Romania prin Euro Tehno

Brand-ul Valco Melton, un nou partener pe care il reprezentam in Romania, este unul dintre liderii mondiali in sisteme/utilaje de dispersie a adezivilor de peste 55 de ani.

Corporația multinațională americana s-a evidentiat în servicii de packaging, industria de prelucrare a hârtiei, tehnici de finisare a hârtiei, prelucrarea pofilelor din lemn, PVC si aluminiu, sectorul auto si alte industrii de viitor.

valco-meltonin-romania

Firma a intrat pe piața în anul 1952 sub denumirea de Valco Cincinnati Inc. si s-a adaptat repede la nevoile pieței oferind clienților soluții inovative. Dezvoltarea companiei continua si în zilele noastre mulțumita sistemelor de calitate pe care le oferă, dar si echipei calificate pe fiecare sector in parte.

In 2008, din fuziunea business-urilor Valco, Shure-Glue si Melton a luat naștere compania Valco Melton.

In prezent, Valco Melton ofera cea mai vasta gama de echipamente de aplicare cu Hot Melt, utile într-o varietate de sectoare. Compania comercializează produsele atât prin vânzări directe, cât si prin distribuitori în peste 70 de tari din întreaga lume.

Ambalarea produselor alimentare si a băuturilor este o operațiune complexa si solicitanta din mai multe puncte de vedere. Obiectivul companiei Valco Melton este ca procesul de producție sa fie mai eficient, mai rapid si mai putin costisitor. Soluțiile inovative ale firmei aduc o îmbunatățire în ceea ce privește calitatea ambalajelor si reducerea de consumabile cum ar fi adezivi, aer comprimat si schimbarea anumitor piese.

Despre produsele Valco Melton

Progresele realizate în tehnologie au impact si asupra industriei de ambalaje, astfel ca este necesara si utilizarea unor soluții de lipire evoluate, care sa facă fata noilor cerințe pe care le impune piața.

Compania Valco Melton are o linie de utilaje pentru împachetat si sisteme de dispersie a adezivilor care acoperă o gama vasta de aplicații. Unitățile de aplicare cu Hot Melt va ajuta sa creșteți productivitatea prin reducerea timpului de împachetare, sa reduceți costurile prin evitarea defectelor de ambalare si pierderea adezivilor. Mai mult de atât, sistemele asigura control precis, sunt ușor de programat, oferă o poziționare precisa a adezivului si sporesc siguranță. Echipamentele de ungere cu Hot Melt pe care le punem la dispoziția clienților acoperă diferite stiluri si dimensiuni ale recipientelor.

Gama de produse a companiei cuprinde următoarele tipuri:

  • sisteme de lipire cu adezivi
  • adezivi speciali pentru utilajle Valco Melton

Oferta completă include: topitorii, pistoale specifice de aplicare, duze (standard, sferice, de tip vârtej, cu unghi drept), furtunuri.

Firma Valco Menton oferă sisteme închise de aplicat adezivi cu rolul atât de a proteja subtanța de schimbările temperaturii atmosferice, cât și de a evita contaminarea cu particulele aeriene. Acest tip de echipamente asigură costuri reduse de întreţinere prin faptul că nu mai sunt necesare operaţiunile de curăţare şi reparare ca în cazul rezervoarele deschise.

Echipamentele și sistemele de dispersie a adezivilor se pot folosi în următoarele domenii:

  • bricolaj;
  • tipografie;
  • alimentar;
  • auto;
  • construcții;
  • industria textilă;
  • industria electronică;
  • transport, etc.

Sistemele de dozare profesionale pe care le distribuim pot fi utilizate pentru sigilarea cutiilor, etichetarea produselor, stabilizarea paleților, în producția de saci și pungi, etanșarea cutiilor cu băuturi (exemplu: lapte, sucuri, etc.).

Fiecare sector are criterii și necesități diferite în ceea ce privește aplicațiile cu adezivi Hot Melt (adezivi calzi). Suntem în măsură să răspundem tuturor cerințelor pieței, indiferent de tipul de afacere ori de industrie, și oferim o varietate de soluții personalizate pentru clienții noștri.

Sistemele de lipire cu Hot Melt în procesul de paletizare

Adezivii Hot Melt se vor dovedi extrem de utili în paletizare. Produsele plasate pe paleți sunt protejate de alunecări, fiind astfel bine consolidate. Adezivii cresc integritatea încărcăturii și reduc riscul defectelor și al cheltuielilor. În timpul transportului și al depozitării pot să apară tot felul de accidente care pot fi prevenite cu ușurință prin folosirea sistemelor de aplicare a adezivilor Hot Melt.

Sistemele de aplicare a etichetelor cu adezivi Hot Melt

Sistemele de tip carusel sunt extrem de folositoare pentru lipirea etichetelor de jur-împrejurul sticlelor din plastic şi al cutiilor metalice. 

Acestea ajută la îmbunătăţirea productivităţii de etichetare directă şi orizontală prin reducerea consumului de adeziv și creșterea vitezei de etichetare.

Sistemele de lipire a ambalajelor cu adezivi Hot Melt

Echipamentele Valco Melton îmbunătățesc calitatea producției, asigurând o lipire mai bună și mai exactă,
scad costurile prin evitarea pierderii adezivilor și reduc considerabil timpul de realizare.

Topitoriile de adezivi Hot Melt acoperă o gamă variată de produse și îndeplinesc diferite cerințe legate de cantitatea și de formula adezivului.

Toate aplicațiile au fost realizate astfel încât să fie ușor de operat și de întreținut. Asigură control precis al temperaturii şi al presiunii, aplicarea este exactă și se efectuează în mod repetabil.

Principalele beneficii ale adezivilor Hot Melt

Adezivii cu lipire la cald pot fi folosiți pentru o gamă largă de aplicații și produse, fiind excelenți pentru liniile de producție automatizate.

Adezivii Hot Melt sunt ușor de distribuit pe o varietate de suprafețe – plastic, aluminiu, cauciuc, sticlă, hârtie, plăci ceramice, lemn.

Indiferent de domeniu (împachetare, conversie, asamblare, legătorie, încălțăminte), lipirea are procesare rapidă.

Costul este redus în comparație cu alte soluții și sisteme de lipire.

Soluția umple instant spațiile libere și umezește suprafața de unire.

Apa, umiditatea și mucegaiul nu vor afecta durabilitatea produsului.

Sunteți interesat de produsele si serviciile noastre? 

Sau lăsați-ne datele dumneavoastră în formularul din pagina de contact si veți fi contactat de către un consultant pentru a identifica împreuna cea mai buna soluție pentru fluxul dumneavoastră de producție si pentru a va propune cea mai buna soluție tehnica/cel mai potrivit utilaj.