Gamă largă de configurări, în versiuni aseptice și nonseptice, cu productivitate până la 100 de mii de containere pe ora pentru mărimi de la 10 la 250 ml

De asemenea, disponibil într-o versiune „SMART”, FFS încorporează în gama largă de soluții SACMI pentru ambalare în versiuni curate, ultra-curate (Esl – termen de valabilitate extins) și aseptice. Printre avantaje se numără posibilitatea integrării mașinii de ambalat cu dispozitivul SACMI pentru aplicarea manșoanelor termocontractabile și în configurația de ambalare multiplă.

AVANTAJELE SOLUTIEI „ONE-STEP” (UN SINGUR PAS)

Un partener industrial unic, costuri mai mici de depozitare, mai multă asigurare a calității produselor.
Tehnologia Form-Fill-Seal – pornind de la 2 role de material, una pentru pelicula de plastic termoformabilă pentru recipient și una pentru capacul termoizolabil pe un ecran de plastic – permite producerea recipientelor care sunt formate, umplute cu produs și sigilate într-un singur proces. Comparativ cu tehnologia de umplere-etanșare, acest tip de ambalaj înseamnă că procesul este responsabil pentru întregul ciclu de producție și face posibilă reducerea costurilor de depozitare a materialelor de ambalare, asigurând în același timp condiții igienice mai bune și mai fiabile.

CALITATE, ZERO RISC DE CONTAMINARE A PRODUSULUI, TERMEN DE VALABILITATE MAI MARE

1. IGIENIC – Mașina este echipată cu un tunel închis cu suprapresiune a aerului ultra-filtrat pentru a proteja atât recipientul, cât și produsul de mediul extern. De asemenea, materialul capacului este igienizat folosind lămpi cu infraroșu sau UV care distrug bacteriile prezente, reducând astfel contaminarea.

2. ESL (termen de valabilitate extins) – Pentru rezultate și mai bune, aerul steril este utilizat în interiorul tunelului în loc de aer filtrat. Igiena totală este garantată prin tratarea cu abur a filtrelor absolute. De asemenea, razele UV sunt utilizate în locul razelor infraroșii pentru o sterilizare mai eficientă.

3. COMPLET ASEPTIC – Pentru a garanta durata de valabilitate extinsă a produselor cu aciditate ridicată și redusă, distribuite fără refrigerare, mașinile Benco Pack FFS sunt echipate cu un sistem steril brevetat, care previne contaminarea bacteriană a produselor în timpul ambalării prin sterilizarea mașinii cu abur și peroxid de hidrogen, sterilizarea materialelor de ambalare cu H2O2 și suprapresiunea continuă a aerului steril în timpul ambalării.

4. Perioada de valabilitate îmbunătățită – Chiar și în versiunea „igienică”, toate operațiunile sunt efectuate într-un mediu controlat cu suprapresiune a aerului pentru a evita orice contact cu mediul extern. Pentru a crește durata de valabilitate, sunt disponibile și sisteme ultra-igienice și total aseptice, grație soluțiilor SACMI brevetate pentru a preveni orice formă de contaminare bacteriană în timpul procesului.

APLICATOR INTEGRAT AL MANSONULUI

  • Ambalaj mai atragator: printare mai strălucitoare și culori transparente, rezoluție grafică mai mare
  • Forme de cupă: potrivite pentru o gamă largă de forme ale corpului recipientului
  • Consumuri de abur: de până la 10 ori mai mici decât tunelul tradițional de contracție
  • Potrivit pentru umplerea la cald și pentru mașina complet aseptică (băuturi izotonice, sucuri, deserturi lactate UHT)
  • Decorare pe pachete multiple fără schimbarea formatului
  • Productivitatea masinii – de la 6.000 la 36.000 cupe / oră

Tipuri de masini pentru industria alimentara